Birthe Ringby

Birthe Ringby, kok ved kirkens Alpha/Beta aftener.

Som ernæringsassistent på det lokale plejecenter Æblehaven laver 54-årige Birthe Ringby mere mad end de fleste. Ikke desto mindre stiller hun frivilligt sine kulinariske evner til rådighed, når der i Brøndby Strand Kirke bliver afholdt AlfaBeta kursus 11 mandage hvert forår og hvert efterår. Mens foredragsholdere sørger for, at deltagerne får mættet sjælen, sørger Birthe – sammen med forskellige frivillige, som hjælper til i køkkenet eller med borddækning og servering – for at de får mættet maven med en god middag samt kaffe og kage som afslutning på aftenen.

Birthe har boet i Brøndby Strand i halvdelen af sit liv og er sammen med sin mand og deres nu voksne børn kommet i kirken i 15 år. I den tid har hun udført forskelligt frivilligt arbejde og har igennem årene f.eks. lavet i hundredevis af liter pandekagedej til kirkens pandekagemaskine i forbindelse med de årlige kulturweekender og Store Legedag- Derudover har hun siddet i menighedsrådet. ”Der kan man på en anden måde have indflydelse på kirken og f.eks. på hvilke præster, der skulle ansættes.”

Som frivillig føler Birthe sig som en aktiv del af et fællesskab, hvor hun er værdsat og kan gøre en forskel: ”Jeg tænker, at jeg er en lille brik, der kan føre til, at andre mennesker får lyst til at komme i kirken og dermed får øjnene op for budskabet dér.”

Kirken kan altid bruge flere frivillige – uanset om de bare har en lille smule eller masser af tid at give af. Birthes opfordrer enhver, der overvejer at blive frivillig, til bare at springe ud i det: ”Du vil føle, at du får lige så meget igen, som du giver.”

Brøndby Strand Kirke kan bruge flere frivillige til f. eks. at hjælpe med at afvikle årets julestue eller andet.

Birthe Ringby