Brøndby Strand Kirke og mig

I år sætter Brøndby Strand Kirke fokus på kirkens betydning for folk gennem en række portrætter. Disse kan læses herunder.

Alberte og Tobias Sørensen – Konfirmation: Tro, tradition - og taler 

Tvillingerne Alberte og Tobias Sørensen på 15 år blev konfirmeret i Brøndby Strand Kirke Store Bededag d. 12 maj. Det var Alberte og Tobias’ eget valg at blive konfirmeret.

”Det er en tradition, vi godt kan lide, og som betyder noget for os. Og det har faktisk været rigtig sjovt og spændende at gå til konfirmationsforberedelse hos præsterne Elisabeth Krarup de Medeiros, Michael Jakobsen og Stine Helene, der var var varselsvikar for Michael i en periode.”

”Vi troede egentlig, at det ville være meget skoleagtigt, men det var alt muligt andet end det: Vi lavede kreative ting og sang, og præsterne var virkelig gode at snakke med. Man kunne nærmest tale med dem om alt. De fik os til at tænke lidt over det hele. Og grine!”

Alberte og Tobias bor i Kisumparken sammen med deres forældre og storesøster. Familien går i kirke til de store højtider, men ellers ikke så meget. En del af konfirmationsforberedelsen er at gå i kirke 12 gange. Fire ud af de 12 gange kan det dog være en fra familien, der går med i kirke, så både Alberte og Tobias og resten af deres familie har været mere i kirke end de plejer. Og det har været rigtig fint at lære kirken lidt bedre at kende, at være til højmesse, høre kirkekorene synge og at være med til Fred og Fællesskabs gudstjenesterne.

Konfirmationstøjet har tvillingerne nøje udvalgt: Alberte fandt sin hvide, langærmede konfirmationskjole med blonder på Instagram. ”Det var så meganice,” siger Alberte, for det var lige sådan en kjole, hun havde drømt om. Tobias blev stylet hos tøjkæden Jack & Jones.

”Og ja, vi fik også nogle rigtig gode gaver, men det var nu ikke det allervigtigste. Det var smukt og højtideligt i kirken og det var så fedt med festen med familien. Vi holdt begge to en tale. Jeg fik tårer i øjnene og det var der også mange af gæsterne, der gjorde,” fortæller Alberte.

Alberte og Tobias Sørensen

Frede Nissen – Jeg elsker musiken i kirken

Frede Nissen smiler meget, og man føler sig straks godt tilpas i hans selskab. Frede er kommet i Brøndby Strand Kirke i mange år, ja faktisk lige siden kirken blev bygget i 1984. Efter at de tre unge præster Elisabeth Krarup de Medeiros, Michael Hald Jacobsen og Peter Sander kom til for nogle år siden, er det hele nu blevet ekstra godt, synes Frede.

”De har virkelig flyttet hegnspæle. Jeg er meget imponeret over alle de ting, de har fået sat i gang. Der sker en masse i kirken for børnefamilierne, men også for en som mig, der ikke er helt ung længere.”

Frede kommer til gudstjenester om søndagen, han deltager i Betakurser mandag aften og så er Frede også glad for at komme i Café Brønden onsdag eftermiddag.
”Vi sidder og snakker og hygger, og vi får kaffe og kage. En af kirkens præster kommer forbi og giver os ”dagens dryp”. Det giver stof til eftertanke. En gang om måneden synger kirkens børnekor for os, og det er bare så skønt at opleve børnene synge.”

Frede er pensionist, og tiden går med at læse bøger, mange bøger, og for eksempel at tage på højskole. Og så har musik altid haft en særlig plads i Fredes liv: ”Jeg er opfostret med musik. Min far spillede violin, og jeg har selv spillet klaver det meste af mit liv.”
Musikken i kirken er derfor også noget, som Frede går meget op i. ”Jeg elsker at høre de fire professionelle sangere synge om søndagen. Min favorit er nok den svenske sopran Angelica Larsson, men de synger alle sammen vidunderligt.”
Også Katrine Immerkjær Kristiansen, der har været organist i Brøndby Strand Kirke siden 2015, tilfører kirken noget helt særligt, synes Frede.
”Katrine har en fantastisk smittende energi, hun spiller rigtig godt og har fået sat gang i mange fine ting.” Når der bliver sunget højskolesange i Café Brønden er det nogle gange Katrine, der spiller til. Andre gange er det Frede selv, der sidder ved tangenterne – glad og med et stort smil på.

Læs mere om kirkens Betakurser og Café Brønden.

Frede Nissen

Ingrid Davidsen – Kirken gav mig et helt nyt netværk

I år sætter vi i Brøndby Strand Kirke fokus på hvad kirken betyder for folk. Dette gøres ved at der hver måned udkommer en artikel hvor en der kommer i kirken fortæller hvad den betyder for vedkommene. Denne gang fortæller Ingrid Davidsen.

Der skulle lidt tilløb til, før den nu 82-årige Ingrid Davidsen første gang tog til gudstjeneste i Brøndby Strand Kirke. Det var i 1998. Fire år tidligere var Ingrid blevet enke. Hendes daværende mand var i mange år kirketjener i Sjælør Kirke og de havde begge to taget stor del i det liv, der var omkring den kirke. Da Ingrids mand døde, mistede Ingrid derfor også sin omgangskreds, og Ingrid hun følte sig meget alene, da hun ikke har så meget familie og heller ingen børn.

I dag har Ingrid et solidt netværk af venner og bekendte i Brøndby Strand. Ingrid fortæller: ”Da jeg blev enke, kendte jeg ikke så mange mennesker i Brøndby Strand, men jeg talte en del med Uffe Gaarde Nielsen, der var præst i kirken dengang. Det hjalp mig meget. Uffe opfordrede mig til at prøve at komme i kirken og efter noget tid, tog jeg til gudstjeneste.”

Ingrid kom også med i kirkens sykreds og i en bibelkreds med tidligere præst Niels Gad og hans kone Lydia og i mange år hjalp Ingrid til i køkkenet ved forskellige arrangementer i kirken f.eks. når der var alfabetakurser og julebazar. Det var hyggeligt at stå i køkkenet og holde styr på det hele.

”Kvinderne i sykredsen er blevet mine gode veninder. Vi har i tidens løb syet, strikket og hæklet rigtig mange ting til kirkens julebazar - juletræstæpper, nisser, godteposer, sjaler og meget andet til tombolaen. I dag er sykredsen nok mest en hyggeklub, men det er også fint. Vi er jo alle sammen over 80 år og vi er næsten alle sammen enker nu. ”Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle få så godt et liv efter min mands død, men jeg fik faktisk en helt ny omgangskreds og nye veninder, efter at jeg begyndte at komme i Brøndby Strand Kirke. Det er en kæmpe gave.”

Ingrid Davidsen