Birthe Raffa

Birthe Raffa, medlem af kirkens ydre missions udvalg – blandt andet.

Birthe Raffa er et velkendt ansigt i Brøndby Strand Kirke – både til søndagens højmesse og til de fleste af kirkens andre arrangementer. Men faktisk skulle der gå ti år, fra hun flyttede til byen for 40 år siden, før hun begyndte at få sin gang i huset.

Det var en kombination af en tankevækkende konfirmationsprædiken i det jyske og en datter, som selv skulle gå til præst, der i første omgang fik Birthe igennem kirkens døre. Lidt efter lidt blev hun aktiv frivillig i kirkens arbejde – først som en af lederne i juniorklubben og siden også som pandekagebager ved Store Legedag og Kulturweekenden, fra de første gang løb af stablen i Brøndby Strand.

Juniorklubben eksisterer ikke længere, men udover at vende pandekager, er Birthe nu i stedet frivillig i kirkens Ydre Missions udvalg. Der er hun med til at beslutte hvilke projekter rundt om i verden, kirken skal samle ind til i løbet af året. Udvalget står desuden for at arrangere en temaaften, hvor den valgte organisation kan præsentere deres projekt for menigheden.

I år støtter kirken MAF – en international, fælleskirkelig missionsorganisation, som bringer tryghed, glæde, håb og fred til nødlidende i 30 udviklingslande fordelt på fire verdensdele, ved at flyve syge på hospitalet og transportere nødhjælp, læger, sygeplejersker, lærere og missionærer ud til isolerede samfund.

Den garvede frivillige mener, at kirkens ulønnede arbejdskraft er med til at styrke fællesskabet i menigheden og hun har en opfordring til folk, som måtte føle sig ensomme: ”Bliv frivillig! Det er en god måde at komme ind i et fællesskab.” Vi kan bruge flere frivillige til f. eks:

    • Vi har et ønske om at udvide spisestuen til hver tirsdag. Spisestuen er et tilbud om at mødes og spise sammen med andre. Derfor mangler vi nogen der kan hjælpe med indkøb og madlavning i samarbejde med Jette og andre.

 

Birthe Raffa